KOP PROJE ÇALIŞMALARININ STARTI KADINHANI’NDA VERİLDİ

featured

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2019 mali destek programına alınan;

BOZULAN EKOSİSTEME AĞAÇLARIMIZLA GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLAMA PROJESİ ve KOP BÖLGESİNDE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN İŞLETMELERİMİZİN MERALARDA YAŞAM MÜCADELESİNE DESTEK PROJESİ’ne, Kadınhanı Kültür Merkezinde düzenlenen Proje açılış ve tanıtım toplantısıyla start verildi.

KOP PROJE ÇALIŞMALARININ STARTI KADINHANI’NDA VERİLDİ
2019 KOP PROJE ÇALIŞMALARI

Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Ali ERGİN açılış konuşmasında ” Her iki projemizde KOP Kalkınma Ajansı Katkısının 398.000 TL ve Yararlanıcı katkılarının 108.000 TL ile birlikte toplam 506.000 TL Bütçeye sahip olduğunu belirterek; Meralarımızın Ekosistemimizin en önemli parçası olduğunu ve bu alanlardan en fazla küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin faydalandığını; bu proje çalışmaları ile Mera alanlarımızın ot çeşitliliği ve kapasitesinin artırılmasına yönelik mera tohum ekimi ve hayvansal gübreler ile gübrelenerek geliştirilmesi sağlanabilecektir. Bu alanların kenarlarına 40.000 fidan ve 15.000 artiplex bitkisi ekimi ile ekosistem iyileştirici çalışmalar yapılacaktır. İkinci projemiz ile mera alanların kenarlarında izolasyonlu 100 Başlık ve 200 Başlık ağıl çadırları ve ortak sağım ünitesi ile barınma ve küçükbaş sütünün elde edilmesine olanak sağlayacaktır. Kadınhanı İlçemize ve yetiştiricilerimize model olacak bu KOPTEYAP projelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

İL MÜDÜRÜ “ATLANTI MAHALLESİNDE BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KABA YEM İLE BESLENME METODU GELİŞTİRME ÇALIŞMASI” ÇALIŞTAYINA KATILDI…

Proje toplantı programından sonra Konya Hayvancılık Kooperatifleri Birliği, Konya S.Ü. Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün ortaklaşa yürütmüş oldukları  ”Atlantı Mahallesinde Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Kaba Yem İle Beslenme Metodu Geliştirme Çalışması” kapsamında Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Ali ERGİN Atlantı Mahallesinde ziyaretlerde bulundu.

İl Müdürü Ali ERGİN çalışmaların başarılı olarak yürütüldüğünü belirterek 4 küçük aile işletmelerinin ortak noktasının hayvan başına 3 ile 4 bin litre yıl süt kapasitesinin bulunduğunu belirterek; beslenmede kaliteli kaba yemlerle birlikte uygun miktarlardaki konsantre yemlerle yapılacak olan rasyonlarla süt üretim maliyetlerinin 1,50TL lerden 1,10 TL ye kadar çekilebildiğinin bu çalışmalarda görüldüğünü ifade etmiştir. Hayvanlarımızdan elde edilen sütün bileşimindeki kuru madde, yağ ve protein oranlarında iyileşme olduğunu yapılan analiz sonuçlarında belirlenmiştir. Kaliteli kaba yemlerle yapılan beslenmede 1-20 baş aralığındaki küçük aile işletmelerinin sürdürülebilirliği ve karlılığına bu çalışma katkı sağlayabileceğini söyleyerek hayırlı olması temennilerinde bulundu

KOP PROJE ÇALIŞMALARININ STARTI KADINHANI’NDA VERİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.